14 Aralık 2010 Salı

istanbul’da Boğaz Manzaralı Restaurant,Doğatepe Cafe Restaurant

İstanbul her köşeden başka bir güzel görünür, bu yazımız da İstanbul’u kuş bakışı seyretmeyi sevenler için…
İstanbul’u tepeden seyretmek ve ister sabah kahvaltısı, ister akşam yemeği eşliğinde ‘İstanbul ayaklarımın altında’ diyebilmeniz için size önerimiz Rumeli Hisarı’nın tam üstünde bulunan Doğatepe Cafe & Restorant.
Doğatepe Cafe & Restorant, 15 yıldan bu yana saat 09:00 ile 02.00 arası kapılarını maviyi seven herkese açık tutuyor. Bu eşsiz mekanı pazar kahvaltısı için tercih edebilirsiniz. Her Pazar 9:30 – 14:30 arası yapılan brunch keyfi güne çok daha keyifli başlamanızı sağlayacak. (Fiyatı kişi başı 55 tl.)
Doğatepe Cafe & Restorant bir cam kenarına oturup dışarıyı seyrettiğiniz zaman gökyüzündeki açık mavi ile denizdeki koyu mavinin, arada bulunan ince, yeşil bir çizgi ile birleştiğini görürsünüz. Yer ile göğün birleşmiş oldu nokta da diyebiliriz buraya. Etrafınızı seyrederken görüş alanınız Fatih Sultan Köprüsü’nden Rumeli Hisar’na, Hidiv Kasrı’ndan Anadolu Hisarı ’na kadar uzanarak size doyumsuz bir manzara keyfi yaşatıyor.

Dilerseniz akşam yemeği içinde Doğatepe’yi seçebilir ve büyük İstanbul’un, masallar diyarı görüntüsünde parlayan ışıkları eşliğinde, lezzetli yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Dünya mutfağı örneklerinden, özenle seçilerek hazırlanmış olan mönü, İtalyan mutfağından transfer edilmiş bir aşçının sunumu sayesinde size bir kez daha doğru mekanda olduğunuzu hatırlatacak. Doğatepe’ de tüm yiyecekler büyük özenle hazırlanıyor öyle ki, kendi mutfaklarında hazırladıkları özel ekmekleri bile var. Doğatepe yerli ve yabancı olmak üzere tam 55 çeşitlik bir şarap mönüsüne sahip, yanında gelen peynir tabakları da bir tablo güzelliğinde, büyük önemle hazırlanmış ve bir o kadar da çeşitli.

Doğatepe Cafe & Restorant,muhteşem manzarası eşliğinde, özenle döşenmiş. Servisi de oldukça güzel bir restoran olduğu için bir çok kez evlilik teklifleri ve sürpriz doğum günü kutlamalarına da şahit oluyor. Dilerseniz siz de bu nekanı özel günleriniz için, içiniz rahat olarak tercih edebilirsiniz
Eğer bir misafirinizle gidecek yer arıyorsanız, İstanbul’u ilk kez görecek olanlar için boğaz manzarası karşısında içilen kahvenin tadı gerçekten huzur dolu ve çok farklı olacaktır. Çünkü Doğatepe Cafe & Restorant kapalı iç mekanıyla olduğu gibi, boğaz havasını iliklerinize kadar hissedebileceğiniz terasıyla da sizi kendine çekmeyi başarabiliyor.
Kararınız akşam yemeğinden yanaysa, haftanın belirli günlerinde dj eşliğinde yapılan canlı müzik performansı da akşamınıza eklendiğinde, geride keyifle hatırlayacağınız bir gün bırakmış olursunuz. Fransız, İtalyan ve İspanyol müziklerinin kulağınıza gelen hoş sesi eşliğinde gördüğünüz manzarada adeta bir masalın içersindeymişçesine farklı bir duyguya kapılabilirsiniz.

Doğatepe Cafe & Restorant’da hafta içi ve hafta sonu A la carte mönüsü ayrıca gruplara özel fix mönülerde istenildiği takdirde sunulabiliyor. Özellikle akşam yemeği için gitmek isterseniz rezervasyon yaptırdığınızda en güzel manzaralı masa sizin olabilir.
Kısaca anlatmak gerekirse Doğatepe Cafe & Restorant’da lezzet ve manzara kesişiyor, yemekler karnınızı doyururken eşsiz manzara da gözlerinizi doyurmaya yetiyor.
Doğatepe Cafe&Restaurant Adresi: Nispetiye Caddesi Duatepe Parkı no:4-6 Rumeli Hisarüstü \ İstanbul
Doğatepe Cafe&Restaurant Telefon Numarası: 0 212 257 43 91
Doğatepe Cafe&Restaurant hakkında daha detaylı bilgiye www.dogatepe.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Not: Bu yazı editörümüz Nazife Akkan tarafından hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder